Geloven raakt het dagelijks leven maar hoe geeft je dat handen en voeten. Deze 40-dagentijd is een goed moment om jezelf te oefenen in dat Leven zoals God dat heeft bedoeld. Op de zondagsbrief en de website staat iedere week een thema, een startvraag, een Bijbelgedeelte en vijf oefeningen die helpen om het thema te laten landen in jouw dagelijks leven.
Het zijn inspirerende en praktische oefeningen die ons leven rijker kunnen maken en ons laten nadenken waarom we doen wat we doen.
Doe met ons mee!!!

Volgende week willen we na de dienst, met wie dat willen, kort napraten over wat de oefeningen van de laatste 5 weken met ons hebben gedaan.

Thema 5: 24/7

Startvraag
Wat maakt jouw leven zinvol? Denk hierover na.

Uit de Bijbel
Op zoek naar Gods nieuwe wereld in het leven van alledag. Daar spreekt Jezus over in de zogenaamde 'Bergrede' (Matteüs 5-7). Een citaat:
'Maak je dus geen zorgen. Zeg niet: “Hoe komen we aan eten?” of: “Hoe komen we aan drinken?” of: “Hoe komen we aan kleren?” Met die dingen houden de mensen zich bezig die God niet kennen. Je Vader in de hemel weet echt wel dat je al die dingen nodig hebt. Houd je bezig met Gods nieuwe wereld en doe wat God van je vraagt. Dan zal God je al die andere dingen ook geven. Maak je geen zorgen over morgen. Bewaar die zorgen maar voor morgen. Je hebt het al moeilijk genoeg met vandaag.’ Matteüs 6:31-34
Geloven werkt door in alles. Hoe werkt jouw (geloofs)overtuiging door in je leven van alledag? Wissel ervaringen uit.

Kies een van de onderstaande oefeningen voor de komende week
Er zijn verschillende 'terreinen' in het leven: omgaan met geld, opvoeden, werk, vrije tijd, relaties, de samenleving. Kies één terrein uit en bedenk wat ‘rekening houden met Gods nieuwe wereld’ daar zou kunnen betekenen. Vraag ook eens aan anderen hoe zij dat zien.
Probeer een hele dag niets negatiefs te zeggen en niet mee te doen met roddel.
Hoe lees je de krant, kijk je het nieuws als je je bezighoudt met Gods nieuwe wereld? Wat betekent dat voor je mening/visie?
Hoe kun jij in je omgeving iets betekenen? Bedenk een kleine actie in je eigen buurt, mogelijk samen met anderen.
Hoe ga je om met het milieu? Kun je daarin iets verbeteren? Kijk voor suggesties eens op www.michanederland.nl.