Nieuws

De dienst van 5 juli 9:30 uur is via Youtube Live Stream te volgen: https://youtu.be/56y0QHhVUyk 

Je kunt je ook abonneren op ons Youtube-kanaal, zodat je makkelijk alle diensten kunt vinden: https://www.youtube.com/channel/UCJn_6FtlwZIA293U4-KUCvA
De diensten zijn ook op een later moment terug te kijken in ons kanaal.
De !Triggr Kunstweek van 27 juni t/m 5 juli wordt dit jaar anders dan vorige jaren i.v.m. corona. Wij zijn blij dat we ons gebouw beschikbaar kunnen stellen voor één van de kunstenaars die aan de Kunstweek meedoet: Brunette van Eijseldijk. Hieronder staat meer informatie over haar en hoe haar werken te bezichtigen zijn en een kleine impressie van haar werk in een filmpje (onder de poster).

Brunette van Eijseldijk
De dienst van 14 juni 9:30 uur is via Youtube Live Stream te volgen: https://youtu.be/wxM6Hhgpp1s 

Je kunt je ook abonneren op ons Youtube-kanaal, zodat je makkelijk alle diensten kunt vinden: https://www.youtube.com/channel/UCJn_6FtlwZIA293U4-KUCvA
De diensten zijn ook op een later moment terug te kijken in ons kanaal.

De eerste stiltewandeling is door corona helaas niet doorgegaan. Maar de wandeling op 21 juni kan dat, met gepaste maatregelen, gelukkig wel. Meer informatie over de wandeling en (gratis) aanmelding is te vinden op de site van !Triggr.

Flyer stiltewandeling 2020

In juni gaan de diensten op dezelfde manier door als de afgelopen maanden, online via Youtube. Maar... om te ontdekken hoe het is om voortaan 1 ½ meter uit elkaar te zitten met in acht nemen van alle hygiëne-maatregelen, nodigen we per dienst een twintigtal gemeenteleden uit om naar de kerk te gaan. Hieronder alle regels hiervoor op een rijtje:
1, Je mag je telefonisch aanmelden op de vrijdag voor de dienst tussen 14.00 en 20.00 uur bij Gep Bogerd (zie contactgegevens in de Rode Samen)
2, Kom via de hoofdingang van de kerk naar binnen, daar wordt je gevraagd of je geen klachten hebt, mag je je handen wassen met gel en iemand begeleidt je naar je plaats.
3, Neem je jas mee naar binnen en hang die niet aan de kapstok in de hal.
4, Je zingt niet mee. Wil je de tekst van het lied volgen, neem dan je liedboek mee.
5, Na afloop blijf je zitten, tot je weer via de hoofdingang naar buiten wordt begeleid.
6, In de dienst wordt niet gecollecteerd, maar bij de uitgang is een mandje waar je geld in kunt doen.
7, Maak alleen gebruik van het toilet als het hoogst noodzakelijk is. Volg voor gebruik de instructie op de toiletdeur.
8, Er is geen koffie na afloop.
9, Mocht je tijdens de dienst klachten krijgen, verlaat de kerk dan meteen.
10, Neem zelf de beslissing of het verantwoord is om naar de kerk te gaan.

Is dit nu kerkzijn met elkaar? Ja, het is niet anders. Maar we geloven dat ook in juni Gods Geest in ons midden is. De Paaskaars brandt! Er zijn Christenen over de hele wereld die met deze beperkingen te maken hebben. En er zijn Christenen die naast de vrees voor het virus ook regeringen vrezen. We mogen dankbaar zijn dat wij in een vrij land ons geloof kunnen belijden. Ik wens u en jou heel gezegende diensten, thuis via live-stream, via de kerkomroep, of in de kerkzaal.

Een hartelijke en meelevende groet van mij,
ds. Marina van der Zwaag-de Haan
predikant Gereformeerde Kerk Ter Aar