Oppas

Tijdens de dienst is er voor de kinderen van 0 tot 4 oppas in de Aarkant. Vanaf 09.15 uur kunt u uw kind hier brengen.

In de hal van de Aarkant hangt een oppaslijst, iedereen wordt van harte uitgenodigd om daar op in te vullen als hij/zij een keer wil oppassen. Als er geen kinderen zijn om op te passen kun je gewoon naar de dienst gaan.

Contactpersoon voor de oppas is Anneke Besemer.

Kindernevendienst

Als er in de kerkdienst een paar liedjes zijn gezongen, mogen de kinderen die op de basisschool zitten met de leiding mee naar de kindernevendienst. Deze dienst is speciaal voor kinderen en vindt plaats in de Aarkant, het bijgebouw van de kerk. De kinderen mogen het lantaarntje dat is aangestoken aan de paaskaars uit de kerk meenemen naar de kindernevendienst, als symbool voor de verbondenheid met de mensen in de kerk.

Tijdens de kindernevendienst wordt een verhaal verteld waarover we praten en een knutselwerkje maken. Het verhaal sluit aan bij het verhaal van de mensen in de kerk. Het knutselwerkje is iedere week verschillend. We maken tekeningen, knippen uit kranten en tijdschriften, zetten iets in elkaar of we knutselen een keer niet maar doen een spelletje. Omdat een knutselwerkje soms best moeilijk kan zijn voor de jongsten, helpen de oudere kinderen of de leiding vaak om het werkje toch af te krijgen.

Na de preek, als de dienst in de kerk bijna is afgelopen, gaan de kinderen terug naar de kerk. Tijdens de projecten met adventstijd en lijdenstijd vertellen we in de kerk iets over ons project. Vaak hebben we dan ook een projecttafel in de kerk staan, zodat ook de mensen in de kerk kunnen zien wat voor moois er tijdens de kindernevendienst is gemaakt.

Sinds kort zijn wij ook te vinden op Facebook. Hier vertellen wij wekelijks iets over het verhaal van de komende zondag. Wij zijn te vinden onder de naam Kindernevendienst Gereformeerde Kerk Ter Aar. Je kunt ook op het Facebook-logo links op deze pagina klikken om de informatie te zien.

Kom gezellig eens kijken, wij zijn er iedere week!
Tot snel!

De leiding van de kindernevendienst: Wil Cats, Evelyn Vis, Angela Rodenburg, Thomas Esman en jij?.

Lijkt het u/jou leuk om als leiding te helpen? We kunnen nog hulp gebruiken! Neem dan even contact op met Wil Cats, zij is de voorzitter van de kindernevendienst. Wij zien u/je graag!