Geloven raakt het dagelijks leven maar hoe geeft je dat handen en voeten. Deze 40-dagentijd is een goed moment om jezelf te oefenen in dat Leven zoals God dat heeft bedoeld. Op de zondagsbrief en de website staat iedere week een thema, een startvraag, een Bijbelgedeelte en vijf oefeningen die helpen om het thema te laten landen in jouw dagelijks leven.
Het zijn inspirerende en praktische oefeningen die ons leven rijker kunnen maken en ons laten nadenken waarom we doen wat we doen.
Doe met ons mee!!!

Thema 2: Inspireren

Startvraag
Wie inspireren jou, wie zijn jouw helden? Denk hierover na.

Uit de Bijbel
Inspiratie betekent letterlijk in-blazing. De Geest van God wordt in de Bijbel vergeleken met wind en met vuur. Mensen die door die Geest geraakt worden, komen in actie.
'Ik houd van jullie, net zoals de Vader van mij houdt. Doe wat ik van je vraag. Want dan blijft mijn liefde je leiden. Ook ik heb altijd gedaan wat de Vader van mij gevraagd heeft. En zijn liefde heeft mij altijd geleid. Ik vertel jullie al deze dingen, omdat ik wil dat jullie dezelfde vreugde voelen als ik. Ik wil dat jullie vreugde volmaakt is. Ik geef jullie deze regel: houd van elkaar, net zoals ik van jullie houd.'
Johannes 15:1-12
Waar wil Jezus ons toe inspireren? Hoe werd Hijzelf geïnspireerd?

Kies een van de onderstaande oefeningen voor de komende week
  • Maak een moodbord met teksten en beelden die jou inspireren.
  • Kijk eens om je heen naar mensen die onopvallend inspirerend zijn. Wie zijn dat zoal?
  • Probeer één dag lang bewust met een positieve blik te kijken naar mensen die je tegenkomt.
  • Inspiratie betekent letterlijk in-blazen. Bid iedere dag een keer om de Geest van God in je leven. Wat doet dat met je?
  • Inspireer iemand in je omgeving: stuur een bemoedigend mailtje of schrijf een kaart met een tekst die voor jou inspirerend is.